Pavlova




Beoordeling: 4.64 / 5.00 (1711)

Totale tijd: 1 uur

Ingrediënten:







Voor de rijkdom van de pavlova:




Instructies:

Scheid eerst de kamergemaakte eieren. Zorg ervoor dat je mengkom en de mengstaafjes heel schoon zijn en zeker zonder sporen van vet. Er mogen geen resten van het eigeel in het eiwit zitten. Dit zal je opgeklopte eiwitten bijzonder mooi maken.

Klop het eiwit in de standmixer tot het stevig is. Wanneer het eiwit al een beetje wit wordt, voeg je geleidelijk de suiker per lepel toe.

Klop de eiwitten tot er stevige pieken ontstaan en je een mooie glanzende sneeuw hebt. De suiker moet dan volledig opgelost zijn. Test het door wat van de sneeuw tussen je vingertoppen uit te spreiden – als je geen kruimels voelt, is het mengsel klaar met kloppen.

Schraap het vanillevocht uit het vanillestokje en meng het door het opgeklopte eimengsel.

Zeef de maïzena boven het mengsel en voeg de azijn toe. Spatel beide goed door elkaar.

Verdeel het schuimpjesmengsel op een vel bakpapier in een cirkel en smeer het mooi uit. Maak een holte in het midden – hier komt later de slagroom en het fruit in. Je kunt ook twee dunnere (iets minder hoge) cirkels maken en de taart later in twee lagen maken.

Verwarm de oven voor op ongeveer 130 °C en bak de pavlova ongeveer 60 minuten. De taart moet romig zijn aan de buitenkant en een stevige consistentie hebben. Aan de binnenkant is een pavlova echter nog schuimig en zacht. Het is belangrijk dat de taart na de baktijd volledig afkoelt in de oven. Open de deur van de bakbuis niet, anders wordt de pavlova te

Voorbereiding Tip:

Voor historisch geïnteresseerde koks: Nieuw-Zeelanders en Australiërs zijn het er niet helemaal over eens waar pavlova precies vandaan komt. Elk claimt de "uitvinding" van dit recept voor zichzelf. Het is echter vrij zeker dat de Russische balletdanseres Anna Pavlova en haar gezwollen tutu als inspiratie dienden voor het pavlova recept in de latere jaren 1920.